sâmbătă, 24 mai 2014

Covoarele Ziegler

Covoarele manuale Ziegler fac parte din colecția celor mai apreciate și cumpărate covoare manuale din lume în acest moment. Covoarele  "Zeigler" au devenit un gen de covor manual la granița dintre modern și traditional. Aceste covoare pot fi fără ciucuri sau cu ciucuri mici, cu lană tunsă foarte scurt, lâna fiind de cea mai bună calitate, cu motive florale stilizate, cu patină de cele mai multe ori. Se folosesc ca accesorii atât în interioare moderne cât și traditionale și sunt accesibile ca preț.

Covor Ziegler - Farahan, Faraghan tesut in Afganistan si vandut cu 12000 lei

 Covoarele Ziegler sunt influențate direct in ceea ce priveste tehnica de tesut dar și de modelele lor ,de catre celebrele covoare persane Mahal și Sultanabad.Cu toate acestea, covoarele Ziegler sant produse în dimensiuni mai mari, au un design mai simplu și mai puține culori.
Cu toate ca nu au o densitate mare de noduri (160-200.000) lana lor este de calitate foarte buna si covoarele sunt considerate extrem de durabile.

Covor Ziegler - tesut in Turcia si scos la vanzare cu 500 lei
 Covoarele manuale Ziegler sunt realizate in Pakistan sau India însă de puțin timp acestea sunt produse și în alte țări.  Globalizarea iși spune cuvântul și in acest domeniu, al producerii covoarelor. Deși intr-o perioadă se realizau doar în zonele tradiționale, în ziua de azi acestea se țes cam în orice țară care dorește sa se bage in asemenea afaceri. Covoarele Ziegler originale sunt prețuite de colectionari.

Ziegler este un nume de familie comun german care înseamnă "brick-maker" - in traducere libera fauritor de caramizi.
Ziegler - Farahan Covor Afgan

Ziegler a fost o companie anglo – elvețiana din Manchester producătoare și distribuitoare de covoare persane la sfârșitul secolului 19 și inceputul secolului 20. Compania avea ateliere in Tabriz și Sultanabad (azi Arak). Desenele lor erau prelucrări ale tradiționalelor covoare manuale persane folosind ultimile tehnologii de colorare (naturală) și folosind cei mai buni artizani din zonă. Modelele erau mai indrăznete, iar culorile mai puțin stridente decât cele tradiționale.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu